راهمای خرید هدفون بیسیم
نکاتی مهم در باب هدفون ها
انواع مختلف و متنوع هدفون های باسیم و بی سیم توسط شرکت های بنام تولید و روانه بازار شده است روند تولیدات هدفون ها نیز نظیر سایر دستگاههای الکترونیکی از لحاظ کیفیت و امکانات رو به بهبودی و پیشرفت است، با توجه به سلیقه های متفاوت کاربران، هدفون ها هم در مدل های محتلف و امکانات متنوع تولید می شود. وجود تنوع های زیاد ممکن است انتخاب کاربران این نوع دستگاه را سخت تر کند.
ما در مرکز تخصصی دیجی تکنیک اکثر هدفون های تولید شده را مورد آزمایش قرار میدهیم، در این مقاله تصمیم داریم تا با ارائه اطلاعات فنی و تجارب خود در خصوص انتخاب هدفون عالی و متناسب با نیاز شما را آسان تر کنیم پس با دیجی تکنیک همراه باشید،
هدفون های با سیم حرفه ای که موضوع آن از بحث این مقاله خارج است در کلاس های متفتوت تولید و به بازار عرضه شده است و بجهت دارا بودن برخی برتری ها نسبت به نوع بی سیم آن نظیر تاثیرپذیری پایین در مقابل امواج و عدم نویزپذیری و افت کیفیت آن عموما در استودیوهای حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد. مدل های ارزان قیمت نیز برای مصارف عمومی و انواع پخش کننده ها عرضه شده است.
اکثر شرکتهای بزرگ و کوچک تولید کننده هدفون های بی سیم برای سهیم شدن در این بازار پرسود و رقابتی، مدلهای بلوتوثی مختلف و متنوعی را به بازار عرضه کردهاند. برخی شرکت های مطرح تولیدکننده هدفون نظیر اودیوتکنیکا، سنهایزر، بیرداینامیک و سونی در به دست آوردن نظر اکثر کاربران موفق بوده اند.
پارامترها و ویژگی های چون کیفیت ساخت بالا، توان تفکیک بالای فرکانس، ایزولاسیون بالا، نویزپذیری پایین، نشتی صدای کمتر، توان ارتباط سیگنال بالا و ابعاد و وزن مناسب از فاکتورهای مهم هدفون بیسیم محسوب می شود و تمامی این ویژگی ها را باید در یک هدفون بیسیم منتخب جستجو کرد، و البته دارا بودن ویژگی های به تناسب قیمت آن را تایین خواهد کرد.
نکته قابل توجه اینکه هدفون های بلوتوثی بی کیفیت که توسط شرکت های چینی درجات پایین عرضه میشوند و به اصطلاح فیک هستند، توانایی مناسب در دریافت و حفظ سیگنال بلوتوث را ندارند و در تولید و تفکیک فرکانس های استاندارد مشکل دارند و در ساخت آنها از مواد با کیفیت پایین استفاده میشود. این نوع هدفون ها برای گوش مضر هستند و تحقیقات بعمل آمده ثابت میکند استفاده طولانی مدت از هدفون های بی کیفیت، سیستم شنوایی و تعادل فیزیکی فرد را مختل میکند.
اکنون که با شاخص های تعیینکننده در انتخاب یک هدفون بیسیم بلوتوثی آشنا شدیم، نگاهی خواهیم داشت به برترین ایرفونها و هدفونهای موجود که به ترتیب قیمت ارائه شدهاند. در انتخاب این مدلها، حداکثر دقت اعمال شده است تا پارامترهای ذکر شده رعایت شود و بهترین انتخاب ممکن و با کیفیت خوب نسبت به هزینه پرداختی میسر شود و سعی بر این بوده تا همه سلیقه ها پوشش داده شود.
۱- هدفون فیلیپس Philips SHB3075
نخستین هدفون لیست ما، محصولی از شرکت فیلیپس است. یک هدفون روی گوش که علاوه بر ظاهر خوب، از کیفیت ساخت و کیفیت صدای مناسبی نیز برخوردار است و میتواند برای کاربرانی که به دنبال یک هدفون جمعوجور با کیفیت میگردند، گزینهای شایسته باشد.
مدل SHB3075 از خانواده هدفونهای +BASS کمپانی فیلیپس است و از بیس اغراقشدهای برخوردار است که بسیاری از شنوندگان موسیقی، طرفدار پر و پا قرص آن هستند. البته این بیس قدرتمند به معنی عدم شفافیت صدا نیست و SHB3075، از وضوح و تفکیک نسبتاً خوبی نیز بهرهمند است تا در نهایت، شنونده بتواند موسیقی را با کیفیتی دلنشین بشنود.
از سوی دیگر، طراحی خوب و سبکی بدنهی تاشو در کنار ایرپدهای فومی، موجب پدید آمدن راحتی و ایزولیشن رضایتبخشی شده است.
مجموع این موارد، در کنار دوام شارژ ۱۲ ساعته، از SHB3075 یک هدفون پرتابل اقتصادی ارزشمند ساخته است.
اما اگر راحتی هدفونهای دور گوش را به هدفونهای روی گوش ترجیح میدهید، میتوانید برادر بزرگتر SHB3075، یعنی SHB3175 را مد نظر داشته باشید که هم از لحاظ کیفیت صدا و هم از لحاظ راحتی و ایزولیشن گزینهی بهتری به شمار میرود
۲- هدفون آدیو-تکنیکا ATH-S200BT
انتخاب دوم ما، یک هدفون روی گوش از شرکت ژاپنی آدیو-تکنیکاست.ATH-S200BT در درجهی نخست، یک محصول کاربردی برای استفاده روزمره است و از این رو، در طراحی آن، بیش از هر چیز به کاربردی بودن آن اندیشیده شده است.
بدنهی سبکوزن، امکان چرخش ۹۰ درجهی ایرکاپها، راحتی و ایزولیشن بسیار خوب، دوام شارژ استثنایی ۴۰ ساعته، کنترل آسان عملکردها و میکروفون نسبتاً خوشکیفیت، مواردی هستند که این هدفون را به یک هدفون پرتابل کمنظیر بدل میکنند.
از لحاظ صدا، ATH-S200BT از صدایی نسبتاً متوازن و نرم با بیس، میدرنج و تربل شفاف و واضح برخوردار است و به جز سبکهای بیس-محور، میتوان برای شنیدن بیشتر سبکهای موسیقی روی آن حساب باز کرد.
با این همه اگر برخی از تواناییهای این هدفون نظیر دوام شارژ ۴۰ ساعته برای شما در اولویت نیست و صدای بیسی و هیجانی را میپسندید، شاید گزینهای نظیر Skullcandy Riff Wireless، انتخاب بهتری برای شما باشد.
۳- هدفون جی بی ال JBL LIVE 500BT
هدفون بعدی این فهرست، یک هدفون دور گوش از کمپانی مشهور جی بی ال است. هدفونی به نام LIVE 500BT که تازگی به بازار عرضه شده است و به نوعی جانشین مدل محبوب E55 BT محسوب میشود. این هدفون، موسیقی را با وضوح و تفکیک رضایتبخش و چاشنی بیس و هیجان اضافه به گوش شنونده میرساند و با ایجاد توازنی مناسب،
میتوانند رضایت اکثر کاربران هدفونهای پرتابل را جلب نمایند.
بدنهی LIVE 500BT، تنها ۲۳۰ گرم وزن دارد که برای هدفونی با این ابعاد، بسیار خوب است. هدبند با الیاف پارچه روکش شده و ایرپدها از چرم مصنوعی ساخته شدهاند تا مشکلی از بابت راحتی پدید نیاید.
یکی از نقاط قوت این هدفون، بهرهمندی آن از قابلیت Ambient Aware و تکنولوژی TalkThru است. به کمک این دو قابلیت، میتوان در صورت لزوم، بدون برداشتن هدفون از روی سر، از صداهای محیط اطراف مطلع شد و یا با اطرافیان به مکالمه پرداخت.
دوام شارژ ۳۰ ساعته، قابلیت اتصال همزمان به دو دستگاه، بلوتوث ۴٫۲، پشتیبانی از گوگل اسیستنت و الکسا و امکان استفاده با سیم، از دیگر ویژگیهای LIVE 500BT است.
۴- هدفون آدیو-تکنیکا ATH-AR5BT
جایگاه چهارم این فهرست، بهطور مشترک به دو هدفون آدیو-تکنیکا ATH-AR5BT یک هدفون دور گوش کوچک و سبک که شاید در نگاه اول شما را در مورد دور گوش بودن به شک بیندازد؛ اما جای هیچ نگرانی نیست و این هدفون به بهترین وجه دور گوش شما را فرا میگیرد.
AR5BT محصولی از سری Sound Reality آدیو-تکنیکاست و همچون سایر اعضای این خانواده، از صدای تفکیک-محور، شفاف و دلنشین با بیس متعادل و کنترلشده بهره میبرد. در حقیقت، در این قیمت و حتی بازهی قیمتی بالاتر، برای دوستداران سبکهای راک، بلوز، کلاسیک، جز، فولک و … و شنیدن سازهای آکوستیک، AR5BT بهترین انتخاب است.
درایورهای ۴۵ میلیمتری هدفون، بازهی فرکانسی ۵ هرتز تا ۴۰ کیلوهرتز را پوشش میدهند و در نتیجه، گواهی Hi-Res را نیز کسب نمودهاند.
به لطف طراحی حسابشده و ظریف، ابعاد هدفون از اکثر هدفونهای دور گوش موجود کوچکتر است؛ اما علاوه بر آن، این هدفون از لحاظ زیبایی ظاهری، راحتی و ایزولیشن نیز نمرهی بسیار خوبی کسب میکند.
دوام شارژ AR5BT حدود ۳۰ ساعت است که رقم بسیار مناسبی است. البته امکان استفاده با کابل هم وجود دارد.
بلوتوث ۴٫۱، پشتیبانی از aptX و NFC و میکروفون خوشکیفیت، از ویژگیهای دیگر این هدفون است.
۵- هدفون اسکال کندی Skullcandy Crusher Wireless
اگر شما یک بیسهد هستید و نخستین اولویت شما در صدا بیس است، حتماً پیش از هر برند دیگری به سراغ اسکالکندی بروید. اسکالکندی متخصص ساخت هدفونهای بیسی برای دوستداران موسیقی هیپهاپ، الکترونیک و … است و تقریباً از ارزانقیمتترین مدل این کمپانی تا گرانقیمتترین آنها برای این گروه از موسیقیدوستان طراحی شده است.
Crusher Wireless نیز چنین است. هدفونی با صدای فان، گرم و نسبتاً تاریک با بیس بسیار برجسته و قدرتمند.
در توصیف بیس بسیاری از هدفونها، از عباراتی چون کوبنده، قدرتمند، لرزشی و … استفاده میشود. در مورد بیس Crusher Wireless نیز میتوان همین عبارات را به کار برد؛ ولی تفاوت این هدفون با سایر هدفونها در این است که نهتنها بیس آن قدرتمند و کوبنده و لرزشی است، بلکه بهصورت فیزیکی نیز لرزشها را به شما منتقل میکند.
از لحاظ طراحی بدنه، ما با هدفونی شکیل با بدنهی قرص و محکم و تاشو و ایرپدهای مموری فومی بسیار نرم روبرو هستیم که راحتی و ایزولیشن بسیار خوبی فراهم میکنند. دوام شارژ عالی ۴۰ ساعته، قابلیت شارژ سریع و امکان استفاده با سیم نیز خیال شما را از بابت شارژ آسوده میکند.
۶- هدفون آدیو-تکنیکا Audio-Technica ATH-DSR9B
هدفون بعدی ما، در کنار برادر کوچکترش یعنی ATH-DSR7BT، بی هیچ تردیدی بهترین هدفونهای بلوتوث حاضر در بازار ایران هستند. دو محصولی که از تکنولوژی Pure Digital Drive بهره میبرند و تحولی اساسی در عرصهی هدفونهای بلوتوث محسوب میشوند.
اما جدای از این تکنولوژی، ATH-DSR9BT از بسیاری جهات دیگر نیز محصولی پیشرو و بدیع است. از دیافراگم آن گرفته تا رزیستور آکوستیکی و ساختار داخلی چندلایهی آن، همه چیز مهیا شده است تا صدایی فراتر از تمام محصولات بیسیم دیگر پدید آید.
صدایی که از درایور ۴۵ میلیمتری ATH-DSR9BT تولید میشود، بسیار نرم، پر جزئیات و متوازن، با تفکیک عالی و بیس دقیق و عمیق، میدرنج شفاف و تربل کریستالی و کنترلشده است و تقریباً با هر سبکی سازگار است.
بدنهی این هدفون از جنس آلومینیوم ساخته شده است و ایرپدها از جنس مموری فوم. ترکیب این دو عامل در کنار هدبندی که به خوبی وزن هدفون را روی سر توزیع میکند، به راحتی تراز اولی میانجامد که امکان استفادهی طولانیمدت را فراهم میکند.
ATH-DSR9BT که از بلوتوث ۴.۲ و کدک aptX HD پشتیبانی میکند، با هر بار شارژ کامل ۱۵ ساعت انرژی را در خود ذخیره میکند.
۷- هدفون بوز QuietComfort 35 Wireless II
اگر زیاد سفر میکنید و یا به هر دلیلی، به نویز کنسلینگ نیاز دارید، هدفون QuietComfort 35 Wireless II را مد نظر قرار دهید. شاید این هدفون از لحاظ کیفیت صدا در سطح سری DSR آدیو-تکنیکا نباشد، اما در عوض ویژگیهایی در چنته دارد که آن را به محصولی ممتاز بدل مینماید.
نخستین ویژگی، کیفیت ساخت و راحتی بسیار خوب هدفون است. استفاده از مواد درجه یک و با کیفیت مانند چرم مصنوعی و آلکانترا و مهندسی دقیق، از QC35 II محصولی ساخته که به شکلی بسیار عالی روی سر قرار میگیرد و کوچکترین ناراحتی ایجاد نمیکند.
دومین شاخصه، قابلیت نویز کنسلیشن استثنایی QC35 II است. در حقیقت، شاید تعداد هدفونهایی که بتوانند از لحاظ نویز کنسلیشن با QC35 II رقابت کنند، به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد. تکنولوژی نویز کنسلینگ، برای کاربرانی که بیشتر اوقات در محیطهایی مانند مترو، اتوبوس، قطار و یا هواپیما به موسیقی گوش میکنند، بینهایت کارآمد است.
بهعلاوه، میتوان از طریق اپلیکیشن Bose Connect، میزان نویز کنسلیشن را مشخص کرد و بنا بر محیط و شرایط، میزان حذف نویز خارجی را کاهش یا افزایش داد.
البته از لحاظ صدا نیز ما با یک محصول دوستداشتنی روبرو هستیم و QuietComfort 35 Wireless II از صدایی شفاف با تفکیک خوب و بیس نسبتاً قدرتمند برخوردار است و طیف گستردهای از سبکهای موسیقی را بهخوبی بازتولید میکند.
۸. هدفون بی سیم سونی WH-1000XM4
هدفون رده بالای سونی با فناوری تاچ و حذف نویز پیشرفته Noise Cancellation و درایورهای قدرتمند توانسته نظر کاربران و کارشناسان را جلب کند.
برای اطلاعات بیشتر مقاله هدفون بی سیم سونی WH-1000XM4 در این سایت را مطالعه نمایید.
همچنین میتوانید مظالب مشابه را از طریق این لینک از سایت اصلی سونی دنبال کنید.
در این مقاله سعی ما بر این بود تا فهرستی از برترین ایرفونها و هدفونهای بلوتوثی تست شده و برگزیده و به روز شرکت های بنام تولید کننده این نوع مخصول در اختیار شما قرار دهیم تا مطابق سلایق و خواستتان انتخاب بهتر و آسان تری داشته باشید.
بدون دیدگاه